Sluiting klas L4A – verplichte quarantaine

Beste ouder(s)

In de klasgroep van uw kind (L4A) zijn er dit weekend 2 besmettingen met COVID-19 geregistreerd. Samen met een eerdere besmetting die binnen de 7 dagen plaatsvond geeft dit aanleiding tot het starten van de noodremprocedure binnen het onderwijs.

In overleg met de CLB-arts is beslist dat de klas de komende week gesloten wordt.

Wat betekent dit voor jouw kind?

– Je kind blijft thuis en gaat in quarantaine tot en met 3/12/2021. De klas van je kind is tijdens die periode gesloten en je kind kan niet naar school. Het sluitingsattest van de klas voor je werkgever kan je hier downloaden: 28-11-2021_Attestation_Corona_fermeture_NL.

– Er wordt intern bekeken op welke manier we afstandsonderwijs kunnen opstarten. Je ontvangt hierover nog meer informatie.

– Contacten met kwetsbare personen moeten worden vermeden.

– Je kind kan niet naar jeugdbeweging, sport- of andere buitenschoolse activiteiten.

– Broer/Zus mogen naar school gaan. Je houdt hem/haar ook thuis wanneer:

  • Zij ook symptomen vertonen.
  • Er iemand anders ziek is binnen het gezin maar nog niet getest.
  • Je kind behoort tot de klas in quarantaine en hij/zij symptomen heeft¬†.

Twijfel je? Contacteer dan de school op het nummer 053/46.33.00 of mail naar directie@debij.be.

– Je kind moet niet getest worden als het geen symptomen vertoont. Maak je je ongerust, dan kan je steeds een zelftest bij jouw kind uitvoeren. Je kan deze verkrijgen bij de apotheker.
Indien de zelftest positief is, neem je contact op met het callcenter op 02 214 19 19. Je vermeldt dat jouw kind een positieve zelftest heeft zodat een code voor een gratis PCR-test kan worden bezorgd. Meer informatie vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/zelftest/. Je kan deze stappen ook digitaal uitvoeren door je aan te melden op de website van ‘Mijn gezondheid’ (https://www.mijngezondheid.belgie.be).

– Wie ’s middags een warme maaltijd nuttigt hoeft dit uiteraard niet te betalen. Deze worden automatisch geschrapt voor de afwezige leerlingen.

Zit je nog met vragen of andere bezorgdheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groeten

Stanny De Block
Directeur GO! basisschool De Bij