Hoe inschrijven?

  • Op welke manier kan ik mijn kind inschrijven in de school?

Je kan het online formulier invullen op onze website. Na ontvangst zal het schoolsecretariaat de gegevens verwerken en zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Je kan ook de school contacteren (via 053/46.33.00 of info@debij.be) om een afspraak vast te leggen. We vullen dan – indien er plek is – samen de nodige inschrijvingsdocumenten in.
De school is doorlopend bereikbaar tijdens de schooluren (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8u00 tot 15u45 en op woensdag van 8u00 tot 12u25).

We voorzien de nodige tijd om tijdens het in-takegesprek onze werking en praktische afspraken toe te lichten.

Breng bij de afspraak de volgende items mee:
– De KIDS-ID of ISI+-kaart (met het rijksregisternummer van het kind).
– Rapport van de vorige school (indien van toepassing).
– Een tolk (indien de ouders de Nederlandse taal niet machtig zijn).

  • Ik wens graag een rondleiding en meer info omtrent de schoolwerking?

Het is doorheen het schooljaar altijd mogelijk om een rondleiding met infomoment te krijgen. Dit wordt steeds georganiseerd per gezin en kan tijdens of na de schooluren georganiseerd worden. Op deze manier kunnen we voldoende tijd vrijmaken om de schoolwerking toe te lichten en al jouw (persoonlijke) vragen te beantwoorden.

Een persoonlijke rondleiding met infomoment aanvragen kan door contact op te nemen met het schoolsecretariaat via 053/46.33.00 of info@debij.be.

Neem zeker ook een kijkje op de volgende link. Daar staan alvast 2 fijne filmpjes waarbij je al een blik kan werpen op ons onderwijs en de sfeer binnen onze school.

  • Ik wil mijn peuter in de instapklas inschrijven?

Ga eerst na wanneer je kind kan instappen. Op de volgende webpagina vind je een overzicht en handige tool om de instapdatum te berekenen: www.debij.be/inschrijvingen/instapdata.

Je kind inschrijven in onze school kan uiteraard vroeger dan de wettelijke instapdatum gebeuren.

Om in te schrijven maak je telefonisch een afspraak met onze school of je vult het online formulier in.

Onze school voorziet ook wenmomenten om kennis te maken met de klas(werking), de andere kindjes, de juf en nog zoveel meer… . Op deze manier laten we de overgang van de kinderopvang/onthaalmoeder naar de peuterschool wat meer geleidelijk verlopen.
Meer informatie kan je vinden op www.debij.be/inschrijvingen/wenmomenten.

  • Capaciteitsbepaling

Om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen werd er in GO! Basisschool De Bij een maximumcapaciteit bepaald per klas (kleuterschool: 22/klas en lagere school: 24/klas).