Smartschool

Digitaal leerplatform Smartschool1024px Smartschool logo.svg

Onze leerlingen kunnen thuis en op school gebruik maken van het digitaal leerplatform Smartschool. Dit is een online leerplatform die iedereen van de school in staat stelt met elkaar te communiceren. Ook heeft Smartschool tal van mogelijkheden om gestructureerd leerstof aan te bieden en te verwerken. Lesdocumenten en taken, maar ook remediëringsoefeningen en interessante websites kunnen op deze wijze worden aangeboden en geëvalueerd.

Ouders kunnen Smartschool raadplegen via hun eigen login (co-account) om een bericht te versturen naar een juf/meester, het secretariaat of de directie.

 • Schooljaar 2019-2020: gezien de huidige coronacrisis werd het Elektronisch leerplatform Smartschool versneld klaargemaakt voor alle leerlingen (kleuter en lager) en ouders.
  Alle ouders werden uitgenodigd op school om tijdens de schooluren hun persoonlijke login + handleiding af te halen.
  Voor dit schooljaar zullen de volgende modules geactiveerd worden:
  - Berichtensysteem: hiermee kan u en/of uw kind contact leggen met klasgenoten en/of de klasleerkracht. Via dit systeem kunnen er ook bijlagen (met bv. nieuwe bundels) digitaal verzonden worden.
  - Smartschool Live*: dit platform zorgt ervoor dat leerlingen en klasleerkracht elkaar live kunnen zien, vragen stellen aan elkaar en informatie delen.
  *De eerste ‘Live-sessies’ worden voorzien na de paasvakantie.
 • Een handleiding voor het gebruik van Smartschool kan u hier downloaden (of hieronder bekijken): Handleiding_-_Gebruik_Smartschool.pdf
 • Als u de Smartschool App wil installeren kan dit stappenplan u helpen.