Ouderbrief werken Kleemputtenstraat-Affligemsestraat

29 sep

Beste ouder(s)

Vanaf 4 oktober tot midden november start Wegen en Verkeer met werken op het kruispunt van de Affligemsestraat met de Kleemputtenstraat. Hierbij zijn aanpassingen aan het kruispunt voorzien om een veiligere verkeerssituatie te creëren voor fietsers en voetgangers. Daarnaast vinden er ook voorbereidende werken plaats naar aanleiding van een heraanleg van de Kleemputtenstraat (westelijk deel).

De werken zullen in 2 fasen verlopen. Vanaf 4 oktober start fase 1 en zal u gedurende minstens 2 weken de Kleemputtenstraat richting de school niet kunnen inrijden. Via de Molenstraat zal uitgezonderd plaatselijk verkeer de Kleemputtenstraat nog kunnen oprijden. We vragen dit te beperken aangezien het nadien niet mogelijk is om via de Lindestraat terug te rijden. Ook deze straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Uw kind afzetten aan school via de ingang aan de Molenstraat blijft mogelijk. Ook kan u steeds uw kind afzetten aan de Affligemsestraat (ingang Atheneum Liedekerke) waarbij het via de speelplaats naar de basisschool kan wandelen.

 

Vanaf fase 2 zal de andere zijde van het kruispunt aangepakt worden. Vanaf dan zal u gedurende minstens
2 weken niet meer via de Affligemsestraat richting de Colruyt kunnen rijden. De kleemputtenstraat zal vanaf dan wel opnieuw toegankelijk zijn, hetzij met een permanente eenrichting (zie onder de foto).

 

Opgelet! De gemeente Liedekerke heeft besloten om na afloop van de werken de westelijke tak van de Kleemputtenstraat enkelrichting te maken. Daardoor zal u vanaf de Affligemsestraat wel nog kunnen afslaan naar de westelijke tak van de Kleemputtenstraat, maar zal u de Affligemsestraat niet meer kunnen oprijden.

Meer info kan u vinden via de website van het Agentschap Wegen & Verkeer: https://wegenenverkeer.be/werken/veiliger-fietsen-aan-kruispunt-van-affligemsestraat-met-kleemputtenstraat.

Met vriendelijke groeten
Stanny De Block
Directeur GO! Basisschool De Bij