Ouderbrief: veiligheidsmaatregelen dakwerken

09 nov

Download de digitale ouderbrief hier: Ouderbrief veiligheidsmaatregelen dakwerken

Beste ouder(s)

Eerst en vooral mijn verontschuldigingen voor deze late communicatie en wijzigingen inzake de dakwerken.
Ik communiceer graag tijdig naar jullie en begrijp dat dit mogelijks wat ongemak met zich meebrengt.

De aannemer en architect werden hierop aangesproken en er zijn duidelijke afspraken naar de toekomst gemaakt.

Tot en met midden januari worden aan de zijde van de basisschool dakwerken uitgevoerd. Dit verloopt steeds in fasen waarbij men eerst de grote daken zal uitvoeren waar u reeds een stelling ziet staan. Nadien wordt het dak van de refter vernieuwd. Nadien schuift de aannemer grotendeels op naar de andere zijde van de school (kant Affligemsestraat), is de hinder voor de basisschool beperkt en zal alles opnieuw toegankelijk zijn.

De aannemer zal de komende 2-3 weken (afhankelijk van het weer) alle oude materialen op de daken verwijderen. Om de veiligheid maximaal te garanderen werd een vrij grote veiligheidszone gemaakt. Na afvoer van het materiaal zal het pad opnieuw opengesteld worden en zal je hier opnieuw kunnen doorwandelen. We vermoeden dus met de huidige planning dat dit zeker eind november moet in orde zijn.

Hieronder kan je lezen welke afspraken er werden gemaakt tussen de school, de aannemer, de architect en de preventieadviseur. Mag ik vragen deze goed op te volgen en de werfzone niet te betreden voor ieders veiligheid.

 • De ouders van K0/1A (juf Tina) en K0/1C (juf Jana) kunnen hun kind ophalen vooraan het gebouw in plaats van de klasdeur aan de zijkant. (Wit kader ‘ophaalplek’ K0/1 op het plan.)
 • Het pad werd net voorbije de trapjes K0/1-gebouw volledig afgesloten langs beide zijden omdat men hier kraanwerk gaat uitvoeren. (Verbodsteken op het plan.)
 • Er werd een kleine doorgang gemaakt zodat ouders via de trapjes naar de andere gebouwen via de kleuterspeelplaats kunnen. Dit is een tegemoetkoming tussen de aannemer en de school om te vermijden dat ouders en kinderen volledig rond moeten wandelen. Het is de bedoeling om hier telkens door te wandelen en niet te blijven staan. (Gele en blauwe pijlen op het plan.)
 • De ophaalplek voor de klassen K2A (juf Stefanie), K2B (juf Barbara), K3A (juf Saskia), K3B (juf Nadine), L1A (juf Marina) en L1B (juf Katrien) werd verplaatst naar de speelplaats van het lager onder het rode afdak. (Wit kader ‘ophaalplek K2/K3/L1’ op het plan.)
 • De leerlingen van L5/L6 kunnen niet meer langs de normale ingangen naar hun lokalen in de gebouwen van het Atheneum. Zij wachten bij ieder belsignaal aan de (picknick)banken op de speelplaats. De juf gaat dan met hen via een andere ingang naar het klaslokaal.
  • De leerlingen L5/L6 kunnen tijdelijk de toiletten in de gebouwen van het Atheneum gebruiken wanneer tijdens de les naar het toilet moeten. Zij hoeven niet volledig rond te stappen.
  • De fietsenstalling voor L5/L6 werd verplaatst naast de leraarskamer. Zij mogen tot het einde van de werken hun fiets daar zetten.
 • Bij de start van de schooldag zal er een juf aan het poortje van de trapjes aan het K0/1-gebouw staan. Daarnaast zal er ook een juf aan het poortje onder het rode afdak staan om wie doormoet, door te laten en te controleren of de kleutertjes op de speelplaats blijven. Bij het einde van de schooldag worden beide poortjes tijdelijk opengezet. Het personeel van de opvang sluiten bij de start van hun activiteit de poortjes af.
 • De werking van de voor- en naschoolse opvang verloopt op dezelfde manier (opvang kleuter = K0/1-blok en opvang lager = refter).
 • Voor de leerlingen L2/L3/L4 is er weinig tot geen hinder.
 • De ingang van de Molenstraat blijft ten allen tijde toegankelijk. U mag ook steeds via daar uw kind ophalen en afzetten.

Alvast bedankt voor uw begrip. Het is even wat ongemak om nadien in een betere/propere situatie te zitten voor kinderen en personeel.
Indien er vragen of bezorgdheden zijn neem dan zeker contact met mij op.

Met vriendelijke groeten

Stanny De Block
Directeur GO! Basisschool De Bij