Ouderbrief regeling laatste schoolweken tot 30/06/2021

17 jun

Brief NLBrief FRBrief EN

Beste ouder(s)

Hieronder kan u nuttige informatie raadplegen omtrent de invulling van de laatste schooldagen tot 30/06/2021.

Bij het afhalen van het rapport ontvangt u de laatste ouderbrief van dit schooljaar met daarin meer informatie over onze openklasdag, nuttige data en de extra schoolbenodigdheden voor volgend schooljaar.

Indien er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met de school (info@debij.be – 053/463300).

Met vriendelijke groeten

Stanny De Block, Directeur GO! Basisschool De Bij

– Woensdag 23/06/21 (3de + 4de lesuur): integratiemoment volgend leerjaar

De leerlingen brengen een bezoek aan de leerkracht en klas van het volgende jaar. Daar kunnen ze al eens op een veilige en rustige manier kennismaken met de nieuwe klas, de leerkracht en de werking.

Voor L5 wordt dit moment uitgesteld naar dinsdag 29/06/2021 (3de en 4de lesuur) omdat op 23/06/21 de afname voor de OVSG-toetsen in L6 nog bezig zijn.

– Vrijdag 25/06/21: schoolreis kleuter en lager

Gezien de verschillende geldende coronamaatregelen binnen diverse sectoren is er gekozen om samen op een fijne manier het schooljaar af te sluiten met een buitenspeeldag op onze school. In samenwerking met de organisatie Captain Sport zal er een springkastelendorp op ons domein geplaatst worden. Daarnaast zullen er ook tal van andere teambuilding- en sportactiviteiten zijn waarvoor er professionele begeleiding voorzien wordt door de organisatie zelf.

De activiteiten zijn aangepast naar de leeftijdsgroep en er komt een afzonderlijk dorp voor de kleuterafdeling. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem zodat men steeds per klasbubbel aan de activiteiten kan deelnemen. Alle kinderen worden ’s middags ook getrakteerd op een lekker ijsje.

Wat heb je nodig deze dag?

  • sportieve kledij (deze draag je al bij aankomst op school),
  • aangepast schoeisel dat vlot kan losgemaakt worden (bv. met velcro),
  • middaglunch/boterhammen (de warme maaltijden stoppen vanaf donderdag 24/06),
  • een drankje (of drinkbus die kan gevuld worden met water).

De boekentas mag je deze dag voor één keer thuislaten!
De kost voor deze activiteit verloopt via de reeds aangerekende maximumfactuur (MAF).

– Maandag 28/06/2021: gericht oudercontact

Indien u van de klasleerkracht een persoonlijke brief krijgt wil dit zeggen dat u expliciet uitgenodigd wordt voor een gericht oudercontact met de klasleerkracht. Dit betekent dat uw kind over kan gaan naar het volgende jaar maar er samen met u als ouder(s) dient besproken te worden welke maatregelen nodig zijn en wat de onderwijsbehoeften zijn van uw kind naar volgend schooljaar toe.

Dit moment gaat fysiek door op school volgens de geldende coronamaatregelen (mondmasker, afstand houden, …). Je zal via de brief een keuze van tijdstip kunnen doorgeven.

– Maandag 28/06/2021: proclamatie laatstejaars

De ouders en leerlingen van onze laatstejaars krijgen binnenkort nog een uitnodiging tot deze proclamatie. Gezien de specifieke richtlijnen vanuit de overheid zal de proclamatie er niet uitzien zoals anders maar we trachten alvast zowel ouders als leerlingen mooi afscheid te laten nemen van het basisonderwijs.

– Dinsdag 29/06/2021: algemeen oudercontact – afhalen rapport

Op dinsdag kan u van 15u10 tot 17u00 bij de klasleerkracht langsgaan voor een algemeen oudercontact en/of om het rapport af te halen. Er is dan ook mogelijkheid voor een informele babbel. Je hoeft hier niet voor in te schrijven maar we passen wel de volgende coronarichtlijnen toe:

  • Indien mogelijk gaat het contactmoment zoveel mogelijk buiten door.
  • Alle partijen dragen een mondmasker en houden voldoende afstand. De klasruimte wordt steeds verlucht.
  • Er mogen in de klas max. 4 personen (incl. klasjuf) aanwezig zijn. Kinderen < 12j vallen hier niet onder. Indien er teveel personen zijn, vragen wij u even buiten te wachten tot er een plaats beschikbaar is.

Ouders van kinderen die niet kunnen aanwezig zijn op bovenstaand moment nemen contact op met de klasleerkracht om een ander moment af te spreken. Rapporten die niet werden afgehaald worden op woensdag in de boekentas meegegeven.

– Woensdag 30/06/2021: laatste schooldag en aangepaste uren naschoolse opvang

Onze school is gewoon open op de laatste schooldag. De klasleerkracht zal samen met de leerlingen fijn afsluiten.
De naschoolse opvang sluit wel om 13u!

– Algemeen: warme maaltijden tot dinsdag 22/06/2021

Om organisatorisch redenen en afspraken met de leverancier worden er warme maaltijden gegeven tot dinsdag 22/06/2021. Vergeet niet om vanaf donderdag 24/06/2021 uw kind ’s middags een lunchpakket mee te geven.