Mondmaskerplicht in het 5de en 6de leerjaar

18 mrt

Beste ouder(s)

Gisteren vernamen jullie ongetwijfeld in de media het nieuws in verband met de mondmaskerplicht in het 5de en 6de leerjaar. Deze verstrengingen werden aangekondigd door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts op basis van het snel stijgend aantal coronabesmettingen in scholen en onze brede samenleving.

Concreet betekent dit voor uw kind de volgende afspraken:

  • Alle kinderen in het 5de en 6de leerjaar dienen tot en met de paasvakantie verplicht een mondmasker te dragen. Deze maatregel gaat in vanaf maandag 22 maart 2021 (tenzij u als ouders uw kind oplegt het al eerder te dragen).
  • Dit mondmasker dient gedragen te worden in de klas, op de speelplaats, bij een verplaatsing, op het schooldomein en tijdens de les lichamelijke opvoeding*.

*Uitzondering bij lichamelijke opvoeding: indien bij de sportoefening een vluchtig contact mogelijk is dan dient er een mondmasker gedragen te worden. Indien er wel afstand kan gegarandeerd worden (bv. loopparcours) mag het mondmasker afgedaan worden.

We begrijpen zeker en vast dat dit een ingrijpende maatregel is, zeker voor een kind. Hopelijk is dit van korte duur en nemen de coronacijfers heel snel opnieuw een dalende tendens aan.

De klasleerkrachten van de 3de graad en meester Johan van LO bekijken zeker samen om ook de kinderen af en toe op veilige afstand tot rust te laten komen.

Vergeet niet om je kind dagelijks een nieuw/proper mondmasker mee te geven. Indien het – om welke reden dan ook – niet mogelijk is om uw kind dagelijks een mondmasker te voorzien mag u dit steeds aan de school laten weten. We voorzien dan uw kind in een herbruikbaar mondmasker (dat u wel zelf dagelijks dient te wassen).

Alvast bedankt om mee de richtlijnen op te volgen.

Met vriendelijke groeten

Stanny De Block
Directeur GO! Basisschool De Bij