Inschrijvingen

  • Inschrijven voor schooljaar 2020-2021

Het ministerie van Onderwijs heeft beslist dat het door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is om uw kind via een fysiek inschrijvingsmoment bij ons op school in te schrijven.

Om die reden werd er gekozen om dit schooljaar onze inschrijvingen digitaal te laten verlopen. Via het onderstaand formulier kan u uw kind registreren voor het schooljaar 2020-2021.

Digitaal inschrijvingsformulier: inschrijvingsformulier nieuwe leerling schooljaar 2020-2021.

Na uw registratie zal het schoolsecretariaat (053/46.33.00) de gegevens verwerken en zo snel mogelijk contact met u opnemen.

  • Indien er WEL plaats is worden er verder afspraken gemaakt om de inschrijving te finaliseren. De nog in te vullen documenten zullen u per e-mail of per post bezorgd worden. Enkel bij uitzondering kan er alsnog een fysiek contactmoment ingepland worden. Dit zal na schooltijd of in het weekend plaatsvinden wanneer er geen leerlingen op school aanwezig zijn.
  • Indien er GEEN plaats is dan komt u op onze wachtlijst terecht. Wanneer er openstaande plaatsen vrijkomen (bv. door een verhuis van een reeds ingeschreven kind) zal de eerstvolgende op de wachtlijst zo snel mogelijk worden gecontacteerd.

Indien u meerdere kinderen wil registreren, moet u het formulier telkens opnieuw invullen.
Leerlingen die reeds bij ons ingeschreven zijn, worden automatisch ingeschreven voor het volgende schooljaar en zijn zeker van hun plaats. U hoeft hiervoor niets te doen.

Om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen werd er voor het schooljaar 2020-2021 een maximumcapaciteit bepaald per klas (kleuterschool: 22/klas en lagere school: 24/klas).

Voor verdere vragen mag je steeds contact opnemen met onze school via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 053.46.33.00.

Het team van GO! Basisschool De Bij heet jullie alvast van harte welkom!

 

  • Hoe inschrijven?

Neem steeds contact met de school (via 053/46.33.00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om een afspraak vast te leggen. Op deze manier kunnen we de nodige tijd voorzien om u van dienst te zijn.

Breng bij de afspraak de volgende items mee:
- De KIDS-ID of ISI+-kaart (met het rijksregisternummer van het kind).
- Rapport van de vorige school (indien van toepassing).
- Een tolk (indien de ouders de Nederlandse taal niet machtig zijn).

Inschrijvingsmomenten schooljaar 2020-2021

jan tot juni

Tijdens de normale schooluren (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8u15 tot 15u35 en op woensdag van 8u15 tot 12u25).

juli Op woensdag 1/7 (van 8u15 tot 12u25), donderdag 2/7, vrijdag 3/7, maandag 6/7 en dinsdag 7/7 (telkens van 8u15 tot 15u25).
augustus  Alle werkdagen vanaf woensdag 19 augustus tot maandag 31 augustus tijdens de volgende momenten: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8u15 tot 15u35 en op woensdag van 8u15 tot 12u25.
Vanaf september  Tijdens de normale schooluren (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8u15 tot 15u35 en op woensdag van 8u15 tot 12u25).

  • U wenst uw peuter in te schrijven?unnamed

Neem eerst een kijkje op de volgende webpagina om te bepalen wanneer uw peuter mag instappen: www.debij.be/inschrijvingen/instapdata.

Op deze pagina kan u ook een handige tool vinden om de instapdatum te berekenen.
Uw kind inschrijven in onze school mag uiteraard vroeger dan de wettelijke instapdatum gebeuren. 

Om in te schrijven maakt u telefonisch een afspraak met onze school zodat we de nodige tijd kunnen vrijmaken om u in te lichten over de schoolwerking en u ons de nodige inlichtingen kan bezorgen over de achtergrond van uw kind.
Onze school voorziet ook enkele wenmomenten om kennis te maken met de klas(werking), de andere kindjes, de juf en nog zoveel meer… . Op deze manier laten we de overgang van de kinderopvang/onthaalmoeder naar de peuterschool wat meer geleidelijk verlopen.
Meer informatie kan u vinden op www.debij.be/inschrijvingen/wenmomenten.