Coronamaatregelen onderwijs vanaf maandag 07/03/2022

06 mrt

Beste ouder

Hopelijk heeft u genoten van de afgelopen krokusvakantie. Het zonnetje was heel aangenaam aanwezig! We kijken er naar uit om er opnieuw tegenaan te gaan.
De paasvakantie zal er snel zijn maar er staan alvast 4 goedgevulde weken op het programma.

Hieronder kan u de coronamaatregelen vinden die van kracht zijn vanaf maandag 7/03/2022 in het onderwijs. 

Morgen volgt ook nog de maandkalender met uitgebreide nieuwsbrief. We wachten nog op de bevestiging van enkele activiteiten.

Indien u vragen heeft kan u ons altijd contacteren via Smartschool, e-mail (directie@debij.be) of telefonisch (053/46.33.00).

Met vriendelijke groeten
Stanny De Block
Directeur GO! Basisschool De Bij

Overzicht richtlijnen vanaf maandag 07/03/2022

 • De meeste maatregelen verdwijnen vanaf maandag 7 maart binnen het onderwijs (en de rest van de maatschappij). Zowel leerlingen, ouders als personeelsleden moeten zowel binnen als buiten niet meer verplicht een mondmasker dragen. Wie wel nog eentje wil dragen is uiteraard vrij om dit te doen.
  • Op drukke plaatsen waar veel volk lange tijd bij elkaar staat wordt aanbevolen een maskertje te dragen.
  • Wie zich niet lekker voelt (daarom niet corona-gerelateerd) wordt ook aangeraden een maskertje te dragen ter bescherming.
 • Oudercontacten, vergaderingen (bv. oudercomit√©, schoolraad, …) mogen opnieuw volledig fysiek plaatsvinden.
 • Het mengen van klasgroepen, vaste plaats per leerling en alle andere gelijklopende richtlijnen vervallen. Dit mag opnieuw.
 • Uitstappen mogen doorgaan volgens de regels in de samenleving.
 • Verluchten/ventileren en actie ondernemen op basis van de waarden op de CO2-meter blijven de basis. We beschikken over de nodige middelen en zullen ze dus blijven gebruiken.
 • Komende woensdag 9/03 bekijken de ministers van volksgezondheid de test- en quarantainestrategie. Vermoedelijk volgen hier ook nog wijzigingen. Tot dan blijven de huidige maatregelen van kracht.
 • Het is altijd mogelijk dat een lokale risicoanalyse aanleiding geeft tot extra maatregelen. Dit kan bv. wanneer er plots veel besmettingen opduiken in bepaalde klassen.

We vragen aan iedereen om toch nog verstandig om te gaan met de situatie. Het virus is stilaan aan het ‘verdwijnen’ maar is nog niet volledig weg. Het is bewezen dat het niet meer zo ziekmakend is maar we willen hier nu niet onbezonnen mee omgaan en bijkomende maatregelen (bv. klassluitingen) vermijden.