Comité der Helpende Ouders

Vanaf schooljaar 2024-2025 starten wij met het Comité der Helpende Ouders!

Dit comité is opgericht om een brug te slaan tussen ouders en de school, met als doel samen te werken aan een nog betere leeromgeving voor onze kinderen.
Iedereen is er welkom, of je nu regelmatig kan helpen of slechts af en toe beschikbaar bent.

Wat doet het Comité der Helpende Ouders?

Het Comité der Helpende Ouders speelt een essentiële rol in het ondersteunen van diverse activiteiten en projecten binnen de school. Enkele voorbeelden van de taken die door dit enthousiaste team worden uitgevoerd zijn:

  • Mede-organisatie van evenementen: van schoolfeesten tot sportdagen en andere feestelijke activiteiten, onze helpende ouders zijn mee de drijvende kracht achter vele van onze fijne schoolmomenten.
  • Ondersteuning in de klas: hulp bij leesgroepen, knutselprojecten en andere educatieve activiteiten.
  • Logistieke ondersteuning: assistentie bij uitstapjes, een bezoek aan de bibliotheek of het zwembad.
  • Fondsenwerving: samenwerking aan initiatieven om extra middelen te genereren voor schoolprojecten en -benodigdheden.

Waarom deelnemen?

Door lid te worden van het Comité der Helpende Ouders krijg je van dichtbij de kans om actief betrokken te zijn bij het schoolleven van je kind en deel uit te maken van een hechte en ondersteunende gemeenschap.

Hoe kan je jezelf aanmelden?

In het begin van het schooljaar (en doorheen het schooljaar) krijgen alle (nieuwe) ouders een formulier mee naar huis in de boekentas van hun kind. Via deze weg kan je vrijblijvend je engagement geven voor bepaalde activiteiten of initiatieven zowel op klasniveau als op schoolniveau. Van deze ouders wordt een mailinggroep gemaakt via Smartschool. Wanneer het nodig is zal de klasleerkracht of de directie een berichtje sturen wie er kan komen helpen.

Doorheen het jaar aanmelden is ook mogelijk door dit aan te geven bij de klasleerkracht (mondeling of via een berichtje op Smartschool).